RABO Swolsebostocht d.d.17 februari 2018

Elk jaar organiseert Toerclub Swolland de Swolsebostocht. Deze tocht staat al sinds vele jaren op de kalender van Swolland en wordt steevast gehouden in de maanden november en februari.

Voor de MTB’ers zijn dit de unieke tochten in het na- en voorjaar.  De routes lopen door bos en over heidevelden. Dankzij de zandgrond zijn de routes ook bij nat weer goed berijdbaar.          
Er kan gekozen worden uit 3 afstanden van 30, 45 en 60 km zodat deze tocht voor iedereen wat te bieden heeft.  De route loopt hoofdzakelijk over bospaden en single tracks.

Veldfietsen is een vorm van overwinteren voor de toerfietsers die koude, regen, sneeuw, wind en meestal zwaar terrein niet schuwen.
De tochten gaan over zandwegen en paden in veelal zeer fraaie gebieden, die deels alleen met speciale toestemming toegankelijk zijn.
Voor de rijders blijft op deze manier de basisconditie behouden of wordt deze verkregen en dat maakt de start van het wegseizoen een stuk aangenamer.
 Ook is het voor MTB'ers een extra uitdaging om deze routes onder zware omstandigheden te rijden.

De Swolsebostocht start vanaf de sportkantine WZC, gaat van daaruit de noordelijke Veluwezoom op en heeft een zuidelijke lus door het Zwolse Bos.
Door het heuvelachtige karakter is er sprake van een mooie en pittige tocht. Elk jaar worden de routes aangepast aan de aanwezige omstandigheden en mogelijkheden, waardoor er elk jaar weer nieuwe uitdagingen in de route zitten.

Voor de organisatie van deze tochten staat een team van meer dan 50 vrijwilligers van Toerclub Swolland klaar om parkeerterreinen, oversteekplaatsen en verzorgingsposten te bemannen.
Kwaliteit van de tocht staat voorop en wordt door de NTFU gewaardeerd met de hoogste "NTFU Extra Goed Geregeld” classificatie.

Hartelijke groet en graag tot ziens op 17 februari,

Petra van der Veer

bestuurslid TC Swolland

woensdag, 7 februari, 2018 tot zondag, 18 februari, 2018