MTB De Wolden Competitie

Sinds enkele jaren speelt de vraag binnen MTB Vereniging Zuidwolde om in navolging van ‘De Woldenloop’, een circuit van hardloopwedstrijdjes in de gemeente de Wolden een soortgelijk circuit op te zetten voor MTB wedstrijden.

In Alteveer/Kerkenveld wordt al geruime tijd tijdens de feestweek een MTB wedstrijd gehouden. Was deze in eerste opzet alleen voor inwoners van de beide dorpen bedoeld, met het groeien van de recreanten van de MTB Vereniging is deze wedstrijd open voor alle MTB-ers.

Onder een groeiende aantal recreanten van de MTB Vereniging zien we een steeds vaker dat ook het competitieve element steeds meer toeneemt, tijdens trainingen en tochten wordt steeds vaker even sprintje getrokken om te kijken wie de snelste is. Echter, de stap naar MTB wedstrijden is voor de meesten nog te groot.

Dit jaar willen we onder de naam ‘MTB De Wolden Competitie’ een circuit van laagdrempelige wedstrijden organiseren waarbij we beginnen met tenminste twee wedstrijden, in de hoop dat dit de komende jaren uitgroeit naar een groter aantal. Wij hopen hiermee een wedstrijdvorm te creëren waardoor MTB-ers ook de overstap maken naar competities als ICW, Zomercompetities en ander wedstrijden.